Lesauto

Autorijschool ISIDORA geeft rijles met drie sportieve lesauto's: de Opel Corsa F (2022).

Deze zijn voorzien van de laatste techniek als het gaat om brandstofbesparing en veiligheid. Door het lage brandstofverbruik en de geringe CO2 uitstoot (broeikasgas) lever je een positieve bijdrage aan milieubewust lesrijden.

Onz lesauto's hebben BlueInjection; baanbrekende SCR-dieseltechnologie die gebruik maakt van AdBlue® om de uitstoot van stikstofoxide (NOx) tot een minimum te verlagen, waardoor diesel rijden aanzienlijk schoner wordt. De uitstoot is zelfs lager dan bij een vergelijkbare benzinemotor.

Tevens zijn onze lesauto's voorzien van een ingebouwd navigatiesysteem, dus geen los apparaat op het voorraam dat je zicht kan belemmeren. Dit systeem is zeer eenvoudig in het gebruik met duidelijke routeaanwijzingen.

Comfort

In deze lesauto's ben je verzekerd van een comfortabele rijles. De lesauto is van alle gemakken voorzien en beschikt over: climatic-airconditioning (automatische temperatuur regeling), een in lengte en diepte verstelbaar stuurwiel, elektrische ramen en een verstelbare comfortstoel (in hoogte, diepte en rugsteun zijn verstelbaar) voor bestuurder en bijrijder. Het dashboard is overzichtelijk en begrijpelijk en voorzien van een multifunctioneel display.

Veiligheid

Behalve comfort, biedt deze lesauto ook veel veiligheid aan de inzittenden door de grotere stijfheid van de carrosserie en goed samenwerkende airbags (6 stuks), waaronder dubbele airbags in de rugleuning van de voorstoelen die hoofd (hoofdairbag) en borstkas (zijairbag) beschermen en voorairbags in stuur en dashboard. Verder zijn er gordelspanners, gordels met spankrachtbegrenzers, waarschuwingslampjes voor het gebruik van de gordels en actieve hoofdsteunen op de voorstoelen die een whiplash tegengaan. Optimale bescherming voor de inzittenden.

De relatieve lage heuplijn en niet al te dikke raamstijlen, zorgen ervoor dat je prima zicht rondom hebt om door het hedendaagse verkeer te rijden. Dagrij-verlichting laat de auto zien en gezien worden. Verwarmde buitenspiegels zorgen voor helder zicht naar achteren tijdesn neerslag en mist.

Techniek

De lesauto's zijn voorzien van hulpmiddelen die zorgent voor milieubewust autorijden, doordat deze zijn voorzien van de modernste en energiezuinige technologieën van vandaag:

  • Start-Stop-Systeem, zorgt ervoor dat de motor automatisch afslaat zodra de auto stilstaat en weer opstart als het koppelingspedaal wordt ingedrukt;
  • Een dynamo die de energie die vrijkomt bij het afremmen omzet in elektriciteit;
  • Een versnellingsindicator die het optimale schakelmoment aangeeft;
  • Anti-Blokkeer-Systeem (ABS), voorkomt doorslippen van de banden bij krachtig remmen;
  • Elektronisch Stabilisatie Programma (ESP), actief rijveiligheidssysteem bij slipgevaar;
  • Anti-Slip-Regeling (ASR), voorkomt wielspin;
  • Hill-Hold-Controle systeem, wegrijd hulp op een helling zonder gebruik handrem en voorkomt terugrollen;
  • Cruise-Control (snelheidsregeling) en ingebouwd navigatiesysteem;
  • Tyre Leak indicator (lekke of lege banden);
  • en een afstandsbediening voor de centrale portiervergendeling.

Uitrusting

De voorwielaangedreven auto heeft een dieselmotor en levert een maximum vermogen van 75 kW (102 pk) en een maximum koppel van 250 Nm. Het gemiddeld verbruik bedraagt volgens de fabrikant 4,1 l/100km (1 op 24,4).

Prestaties

Door verbeterde aërodynamica en het terugwinnen van remenergie, is het gemiddelde brandstofverbruik gedaald en is de CO2 uitstoot omlaag gegaan. De acceleratie van 0-100 km/u is in 10.2 seconden en de topsnelheid is 188 km/u. Een prima prestatie om mee te rijden in het huidige verkeer. Deze compacte lesauto heeft een korte draaicirkel van 10.4 meter en is zeer geschikt voor de bijzondere manoeuvres.

Advanced Driver Assistance Systems

Omgaan met ADAS, ook wel rijhulpsystemen genoemd, wordt in de toekomst een eis in het rijexamen voor WRM-instructeur en rijbewijskandidaat. Dit betekent automatisch dat wij hier als rijschool aandacht aan gaan besteden in de rijopleiding. Jouw lesauto is hier nu al mee voorzien:

• Verkeersbordherkenning
Leest verkeersborden en toont de geldende maximumsnelheid en andere belangrijke aanwijzingen op het display. Het herkent zelfs tijdelijke elektronische borden.
• Volgafstand-indicatie
Helpt om op veilige afstand van je voorganger te blijven.
• Waarschuwing bij dreigende aanrijding
Waarschuwt je als je met te grote snelheid een langzamer rijdend voertuig van achteren nadert
• Lane Departure Warning met actieve rijstrookassistent
Waarschuwt je zodra je je rijstrook verlaat zonder richting aan te geven, met een lichte tegendruk in het stuurwiel

GEMAKKELIJK PARKEREN
Het parkeerhulp-systeem met 180 graden camera helpt je om moeiteloos in te parkeren d.m.v. afstand sensoren en geluid en beeld van boven af.

IN DE VERSNELLING!
De handgeschakelde 6-versnellingsbak schakelt ultra-soepel en heel precies.

SUBLIEME WEGLIGGING
De achterwielophanging zorgt voor een ongeëvenaard trefzeker en betrouwbaar stuurgedrag.

ALTIJD DE BESTE ROUTE
Geïntegreerde navigatie met IntelliLink brengt je altijd trefzeker naar je bestemming, met geavanceerde mogelijkheden om je smartphone aan het systeem te koppelen.

START/STOP SYSTEEM
Brandstofbesparing. Het systeem schakelt de motor van de auto uit als je stil staat. Op dat moment heb je geen aandrijving nodig, dus is het nutteloos dat de motor brandstof staat te verbruiken. Als de motor uit gaat verbruikt deze geen druppel brandstof meer, wat gunstig is voor het verbruik en voor het milieu. Het systeem werkt niet altijd, dan draai je de sleutel om.

- de motor laten afslaan: zet de versnellingspook in de vrij en laat de koppeling opkomen. De motor slaat uit en het lampje AUTOSTOP gaat branden.
- de motor weer laten starten: trap de koppeling weer in om de auto in de versnelling te zetten. Dit gaat heel vlot, wanneer je schakelt naar de 1e versnelling, loopt de motor alweer en kun je wegrijden.

Elektronisch Stabiliteitsprogramma (ESP)
ESP ondersteunt de bestuurder in kritische rijsituaties en verhindert dat het voertuig uitbreekt of omkiept bij te snel genomen bochten.

Antiblokkeersysteem (ABS)
ABS zorgt er bij een noodstop voor dat de stuur wielen niet blokkeren en de auto bestuurbaar blijft.

Hill Start Assist (Hellingrem)
Gemakkelijker wegrijden op een steile helling, zonder dat je ongewild achteruit rijdt.

VEILIGHEID
- Airbags
- Bandenspanning-controlesysteem
- Elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels
- Airconditioning

Meer informatie? Vragen?