Lesauto

Autorijschool ISIDORA geeft rijles met drie sportieve lesauto's: Een Volkswagen Polo's Bluemotion Comfortline en twee Opel Astra CDTi's.

Deze zijn voorzien van de laatste techniek als het gaat om brandstofbesparing en veiligheid. Door het lage brandstofverbruik en de geringe CO2 uitstoot (broeikasgas) lever je een positieve bijdrage aan milieubewust lesrijden.

Tevens zijn onze lesauto's voorzien van een ingebouwd navigatiesysteem, dus geen los apparaat op het voorraam dat je zicht kan belemmeren. Dit systeem is zeer eenvoudig in het gebruik met duidelijke routeaanwijzingen

Comfort

In deze lesauto's ben je verzekerd van een comfortabele rijles. De lesauto is van alle gemakken voorzien en beschikt over: climatic-airconditioning (automatische temperatuur regeling), een middenarmsteun, een in lengte en diepte verstelbaar stuurwiel, elektrische ramen en een zesvoudig verstelbare comfortstoel (in hoogte, diepte en lendensteun zijn verstelbaar) voor bestuurder en bijrijder. Het dashboard is overzichtelijk en begrijpelijk en voorzien van een multifunctioneel display.

Veiligheid

Behalve comfort, biedt deze lesauto ook veel veiligheid aan de inzittenden door de grotere stijfheid van de carrosserie en goed samenwerkende airbags (6 stuks), waaronder dubbele airbags in de rugleuning van de voorstoelen die hoofd (hoofdairbag) en borstkas (zijairbag) beschermen en voorairbags in stuur en dashboard. Verder zijn er gordelspanners, gordels met spankrachtbegrenzers, waarschuwingslampjes voor het gebruik van de gordels en actieve hoofdsteunen op de voorstoelen die een whiplash tegengaan. Optimale bescherming voor de inzittenden.

De relatieve lage heuplijn en niet al te dikke raamstijlen, zorgen ervoor dat je prima zicht rondom hebt om door het hedendaagse verkeer te rijden. Dagrij-verlichting laat de auto zien en gezien worden. Verwarmde buitenspiegels zorgen voor helder zicht naar achteren.

Techniek

De lesauto's zijn voorzien van hulpmiddelen die zorgent voor milieubewust autorijden, doordat deze zijn voorzien van de modernste en energiezuinige technologieën van vandaag:

  • Start-Stop-Systeem, zorgt ervoor dat de motor automatisch afslaat zodra de auto stilstaat en weer opstart als het koppelingspedaal wordt ingedrukt;
  • Een dynamo die de energie die vrijkomt bij het afremmen omzet in elektriciteit;
  • Een versnellingsindicator die het optimale schakelmoment aangeeft;
  • Anti-Blokkeer-Systeem (ABS), voorkomt doorslippen van de banden bij krachtig remmen;
  • Elektronisch Stabilisatie Programma (ESP), actief rijveiligheidssysteem bij slipgevaar;
  • Anti-Slip-Regeling (ASR), voorkomt wielspin;
  • Hill-Hold-Controle systeem, wegrijd hulp op een helling zonder gebruik handrem en voorkomt terugrollen;
  • Cruise-Control (snelheidsregeling) en ingebouwd navigatiesysteem;
  • Tyre Leak indicator (lekke of lege banden);
  • en een afstandsbediening voor de centrale portiervergendeling.

Uitrusting

De VW Polo Bluemotion heeft een nieuwe 1,2 liter driecilinder common-rail dieselmotor van 75pk en een maximale trekkracht (koppel) van 180Nm. De Polo heeft 15 inch lichtmetalen wielen, een boardcomputer, een klein leder pakket, dagrijverlichting, een chroompakket, centrale vergrendeling met afstandbediening, een in delen neerklapbare achterbank, elektrisch verstelbare ramen en verwarmbare verstelbare buitenspiegels.

Prestaties

Door verbeterde aërodynamica en het terugwinnen van remenergie, is het gemiddelde brandstofverbruik gedaald en is de CO2 uitstoot omlaag gegaan. De acceleratie van 0-100 km/u is in 13.9 seconden en de topsnelheid is 173 km/u. Een prima prestatie om mee te rijden in het huidige verkeer. Deze compacte lesauto heeft een korte draaicirkel en is zeer geschikt voor de bijzondere manoeuvres.

IN DE ISIDORA LESAUTO, de OPEL ASTRA K 1.6 CDTi


De elegante Astra-K 5-deurs met toonaangevende Duitse techniek en sportieve rijeigenschappen is niet voor niets één van de meest geliefde Opel modellen.

Advanced Driver Assistance Systems (ADAS), rij-assistentie voor jou:

OPEL EYE, ALTIJD EEN WAKEND OOG
Het geavanceerde Opel Eye camerasysteem is één van de meest geavanceerde veiligheidssystemen die Opel heeft ontwikkeld om de bestuurder te ondersteunen.

Opel Eye omvat de volgende assistentiesystemen:
• Verkeersbordherkenning
Leest verkeersborden en toont de geldende maximumsnelheid en andere belangrijke aanwijzingen op het display. Het herkent zelfs tijdelijke elektronische borden.
• Volgafstand-indicatie
Helpt om op veilige afstand van je voorganger te blijven.
• Waarschuwing bij dreigende aanrijding
Waarschuwt je als je met te grote snelheid een langzamer rijdend voertuig van achteren nadert
• Lane Departure Warning met actieve rijstrookassistent
Waarschuwt je zodra je je rijstrook verlaat zonder richting aan te geven, met een lichte tegendruk in het stuurwiel

GEMAKKELIJK PARKEREN
Het parkeerhulp-systeem helpt je om moeiteloos in te parkeren d.m.v. afstand sensoren en geluid.

ONTSPANNEN EN GELIJKMATIG RIJDEN
Adaptive Cruise Control met snelheidsbegrenzer handhaaft automatisch je ingestelde snelheid en regelt een constante afstand tot uw voorganger. Ook houdt het systeem een veilige afstand tot de auto voor u, door automatisch op te trekken of af te remmen.

INTELLILUX LED® MATRIX-KOPLAMPEN
Zien en gezien worden. Als eerste in zijn klasse biedt de Astra IntelliLux LED® Matrix-koplampen, met krachtig grootlicht zonder het risico andere bestuurders te verblinden.
De koplampen passen zich automatisch aan de rijsituatie aan.

Opel introduceert intelligente technologie die de veiligheid vergroot:
● de koplampen bestaan uit 16 afzonderlijke LED-elementen
● bij een tegenligger worden één of meer LED-elementen uitgeschakeld
● zo kun je continu met grootlicht rijden zonder anderen te verblinden
● bochtverlichting vergroot de veiligheid nog meer
● in elke situatie de optimale verlichting
● rijden in het donker is veiliger en minder vermoeiend
● hoge betrouwbaarheid en zeer lange levensduur
● LED-dagrijverlichting

DE BESTE VERZORGING VOOR JE RUG
Ervaar het toppunt van zitcomfort in de ergonomische comfortstoelen in de lesauto. Deze ergonomische comfortstoelen voor bestuurder en voorpassagier zijn gecertificeerd door de vooraanstaande Duitse vereniging van rugdeskundigen AGR. De stoelen zijn optimaal verstelbaar en voorzien van een verlengbaar zitgedeelte en een elektrisch verstelbare lendensteun, zodat u uw rug de beste steun kunt geven.

ENERGIEKE MOTOREN
De motor voor de Astra CDTi is sportief, soepel en levendig; dieselmotor 110 kW (150 pk).
Gemiddeld brandstofverbruik: 14,9-24,4 km/l. Gemiddelde CO2-uitstoot: 154-107.

De gegeven cijfers waren correct op het moment van publicatie. De cijfers hebben betrekking op het EU-basismodel met standaarduitrusting. De informatie over het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot is bepaald met behulp van de WLTP-meetmethode (World Harmonised Light Vehicle Test Procedure). Om een vergelijking met andere voertuigen mogelijk te maken, zijn deze cijfers hier omgerekend naar NEDC-cijfers, in overeenstemming met de richtlijnen R (EU) 2017/1153 en R (EU) 2017/1151. Deze cijfers houden niet in het bijzonder rekening met een specifiek gebruik van de auto, de rijomstandigheden, uitrusting of opties; ze kunnen daarnaast variëren al naar gelang van het type banden dat gebruikt wordt.

IN DE VERSNELLING!
De handgeschakelde 6-versnellingsbak schakelt ultra-soepel en heel precies.

SUBLIEME WEGLIGGING
De Watt Link-achterwielophanging zorgt voor een ongeëvenaard trefzeker en betrouwbaar stuurgedrag.

ALTIJD DE BESTE ROUTE
Geïntegreerde navigatie met IntelliLink brengt je altijd trefzeker naar je bestemming, met geavanceerde mogelijkheden om je smartphone aan het systeem te koppelen.

START/STOP SYSTEEM
Brandstofbesparing. Het systeem schakelt de motor van de auto uit als je stil staat. Op dat moment heb je geen aandrijving nodig, dus is het nutteloos dat de motor brandstof staat te verbruiken. Als de motor uit gaat verbruikt deze geen druppel brandstof meer, wat gunstig is voor het verbruik en voor het milieu. Het systeem werkt niet altijd, dan draai je de sleutel om.

- de motor laten afslaan: zet de versnellingspook in de vrij en laat de koppeling opkomen. De motor slaat uit en het lampje AUTOSTOP gaat branden.
- de motor weer laten starten: trap de koppeling weer in om de auto in de versnelling te zetten. Dit gaat heel vlot, wanneer je schakelt naar de 1e versnelling, loopt de motor alweer en kun je wegrijden.

Elektronisch Stabiliteitsprogramma (ESP)
ESP ondersteunt de bestuurder in kritische rijsituaties en verhindert dat het voertuig uitbreekt of omkiept bij te snel genomen bochten.

Antiblokkeersysteem (ABS)
ABS zorgt er bij een noodstop voor dat de stuur wielen niet blokkeren en de auto bestuurbaar blijft.

Hill Start Assist (Hellingrem)
Gemakkelijker wegrijden op een steile helling, zonder dat je ongewild achteruit rijdt.

VEILIGHEID
- Zes airbags, inclusief gordijnairbags voor en achter
- Bandenspanning-controlesysteem
- Elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels
- Airconditioning
- Ruitenwisser met sensor

Meer informatie? Vragen?