Aanvraagprocedure

Autorijschool ISIDORA vraagt het praktijkexamen of Tussen-Tijdse-toets voor je aan.

Voor het aanvragen van een praktijkexamen hebben wij nodig:

Wat neem je mee naar het examen:

  • Geldig legitimatiebewijs of rijbewijs A/AM/B-automaat (onbeschadigd!);
  • Je vooraf ingevulde Zelfreflectieformulier. Deze kun je downloaden van de CBR website.

De benodigde papieren ontvang je dus via je e-mail en moet je zelf doorlezen en controleren, net als de examen voorwaarden van het CBR.

Autorijschool ISIDORA zorgt voor een examenvoertuig, welke voldoet aan de eisen van het CBR. Op jouw verzoek rijdt je rij-instructeur achterin mee tijdens het praktijkexamen. Bij een Tussen-Tijdse-Toets rijd je instructeur altijd mee.

Vanaf 1 november 2017 moet jezelf via mijncbr.nl je Gezondheidsverklaring indienen en betalen via IDeal.

Rijbewijs aanvragen

Als je geslaagd bent, kun je zelf bij de gemeente van je woonplaats je rijbewijs aanvragen. Vergeet niet een recente pasfoto en pinpas (Gemeente Sudwest Fryslan leges, €41,60) mee te nemen. Ben je nog geen 18 jaar, dan heb je een begeleiderspas nodig bij de aanvraag. De uitslag van je examen wordt door het CBR digitaal verzonden via de RDW naar je gemeente. Eventueel is een spoedaanvraag mogelijk tegen een meerprijs.Bij de gemeente moet je via het digitale loket een afspraak maken voor de aanvraag en het ophalen van een rijbewijs. Op de website van de gemeente vind je meer informatie.

Vraag je rij-instructeur om meer informatie over de aanvraagprocedure en wat het beginnersrijbewijs inhoud.

Er is een handige gratis app van VERJO in het altijd groeiende woud van Nederlandse rijbewijzen. Meer informatie vindt je in de Apple App Store of Google Play Store.

Meer informatie? Vragen?