Autorijschool Isidora
 

Spring naar navigatie

Theorie

Voordat je praktijkexamen (of een Tussen-Tijdse-Toets) mag doen, moet je eerst je theorie-examen behaald hebben. Het theorie-examen wordt afgenomen door het CBR. Het theorie-examen voor de auto bestaat uit drie onderdelen: gevaarherkenning, verkeersregels en verkeersinzicht.

Je slaagt als je tenminste 13 vragen goed hebt (van de 25) van het onderdeel gevaarherkenning en je tenminste 35 vragen goed hebt (van de 40) van de onderdelen verkeersregels en verkeersinzicht.

Beide onderdelen tellen even zwaar. Je moet dus op alle onderdelen goed voorbereiden om een voldoende te halen. De fotovragen over gevaarherkenning duren slechts 8 seconden.

Het is verstandig deze zo snel mogelijk te behalen, deze kennis is nodig om zelfstandig te kunnen autorijden bij verkeersdeelname.

Deelnemen aan het theorie-examen kan vanaf 16 jaar. Het resultaat van het theorie-examen is anderhalf jaar (18 maanden) geldig.

Het theorie-examen 'nieuwe stijl' wordt als een 'individueel examen' afgenomen via een touch-screen. Klik hier.


Verlengd examen

Als extra service heeft het CBR een verlengd theorie-examen ingevoerd voor auto, motor en bromfiets. Tijdens dit examen krijg je 15 minuten extra tijd om het theorie-examen te maken. Voor het examenonderdeel gevaarherkenning voor personenauto geldt dit niet. Bij dat onderdeel verwacht het CBR namelijk dat je snel reageert en bovendien is er ook geen introductietekst bij deze vragen. Deze service bied het CBR vooral aan kandidaten die gebaat zijn met wat meer leestijd. Denk bijvoorbeeld aan kandidaten met lichte dyslexie. Deze service kan alleen via de rijschool worden gereserveerd bij het CBR.

Individueel examen

Als je moeite hebt met examen doen in een groep, bij dyslexie of als je examen wilt doen in een andere taal dan Nederlands of Engels, dan kies je voor een individueel mondeling examen. Voor een examen in het engels zijn de kosten €34,05 als je reserveert via mijncbr.nl.

Wil je examen doen in een andere taal dan het Nederlands, dan moet je zelf een officiële tolk regelen. Dit kan via TolkenNet. Doe dit minstens 2 weken voor de examendatum. De kosten voor de tolk moet je zelf betalen. Kijk op TolkenNet voor de tarieven.

Dit individuele examen is alleen aan te vragen door je rijschool, die hiervoor extra reserveringskosten berekent.

Geluid bij het theorie-examen

Vanaf 16 december start het CBR een pilot met geluid bij het theorie-examen. Een computerstem leest de examenvragen voor. Daarbij ligt de focus vooral op kandidaten met leesproblemen, zoals laaggeletterdheid en dyslexie. Kandidaten krijgen van het CBR “oortjes” en kunnen na een korte instructie via het scherm het geluid bedienen.

Kandidaten met een dyslexieverklaring kunnen tijdens de pilot op verzoek teruggave van het examengeld krijgen van de toeslag (10,15 euro) voor het examen extra tijd (verlengd examen).

Theorie-examen reserveren

Je kunt je klassikale theorie-examen zelf reserveren bij het CBR, maar reserveren is ook mogelijk via Autorijschool ISIDORA. Bij reservering via het CBR dien je vooraf te betalen met iDeal; contant of PIN ter plaatse is niet mogelijk.

Wat moet je meenemen naar het theorie-examencentrum?

  • Een geldig identiteitsbewijs of rijbewijs (A/B-automaat/AM) met je BSN-nummer.

Hier kun je een filpje zien hoe het er aan toe gaat bij een theorie-examen.

Als je geslaagd bent, wordt je uitslag digitaal doorgegeven aan het CBR. Je krijgt geen certificaat meer mee, een pasfoto is dus niet meer nodig om mee te nemen. Wel krijg je je uitslagformulier mee, bewaar deze goed.

Het CBR in Leeuwarden heeft een nieuw gebouw in gebruik genomen aan de Douwe Tammingawei 30 (postcode 8914 BK), dit is Leeuwarden-West, achter het Crystalic Business Center.


Prijzen theorie-examen (2019):

Theorie-examen (eigen reservering via mijncbr.nl) €33,00

Theorie-examen engels (eigen reservering via mijncbr.nl) €38,50

Theorie-examen (reservering rijschool) €43,00, (engels €48,50)

Theorie-examen met tijdsverlening (15 min, reservering rijschool) €58,50

Theorie-examen individueel (reservering rijschool) €97,45

 

 

STUDIEMANIEREN THEORIE

Goede theorie voorbereiding is belangrijk. Niet alleen om te slagen voor je theorie-examen, maar ook bij het praktijkexamen en daarna. Tijdens het praktijkexamen wordt onder andere zelfstandig rijgedrag verwacht van je, waarbij je let op verkeerstekens en de verkeersregels toepast. Alleen vragen uit je hoofd leren is onvoldoende.

Begin tijdig met je theorie; dit bespaart rijlessen en verlengt niet onnodig je rijopleiding!

 

Klassikale theoriecursus

Via ons kun je een theoriecursus volgen bij een gespecialiseerde theorie-opleider. De eendaagse theoriecursus wordt gegeven door Theorie Opleiding Friesland in Sneek. Voordelen zijn:

  • Gediplomeerd ervaren verkeersdocent;
  • Ze werken in groepen van maximaal 16 cursisten;
  • Ze gebruiken de nieuwste leermiddelen van VEKABEST;
  • De inhoud van de lessen wordt systematisch, realistisch en afwisselend aangeboden;
  • De lessen zijn voorzien van veel beeldmateriaal, waardoor het voor iedereen toegankelijk wordt.

Je kunt kiezen uit de volgende manieren om te leren bij deze theorieopleider:

  • 1 Daagse theoriecursus voor €85,-
  • Examentraining op maandagavond van 19 tot 21 uur voor €30,-
  • Individuele begeleiding voor €17,50 per uur.

Je kunt je hier aanmelden!

Een theorie-cursus heeft als voordeel dat je niet alleen regels leert, maar ook begrijpt en hierdoor bewuster auto rijdt. Tijdens de cursus kun je gerust vragen stellen als het je niet duidelijk is. Met een theorie-cursus vergroot je je slagingskans!

Online Opleiding

Een andere mogelijkheid is de Online theorie opleiding. Je kan bij ons een theoriepakket kopen waarmee je op internet de theorie onder de knie kan krijgen en het theorie-examen kan beoefenen:

iTheorie

Via iTheorie kun je een complete theorie-opleiding volgen via je computer met internetaansluiting thuis; Digi-boek met de autotheorie, gevaarherkenning, theorie-oefenexamens en praktijkinstructie in 3D-films.

Oefenen voor het theorie-examen was nog nooit zo leuk en leerzaam. De theorie-opleiding bestaat uit een compleet digitaal lesboek, maar liefst 50 theorie-oefenexamens, 100 geanimeerde lesfilms over gevaarherkenning en meer dan 60 praktijkinstructiefilms van de rijprocedure. Je volgt een lesschema op basis van gemaakte vorderingen, zonder enige tijdslimiet.

iTheorie is de enige complete digitale theorie-opleiding. De opleiding bestaat uit een compleet lesboek met na elk hoofdstuk een toets, oefen theorie-examens en, afhankelijk van het rijbewijs, trainingsfilms om de gevaarherkenning te leren begrijpen en de volledige praktijkinstructie in 3D animaties.

iTheorie is zo gemaakt, dat zakken eigenlijk niet meer nodig is. En als dat toch mocht gebeuren, dan kun je altijd nog gebruik maken van de gratis herhalingscursus.

ITheorie is een theorie-opleiding die, naarmate je vordert, steeds meer onderdelen opent. Je kunt in het begin dus nog geen theorie-examens oefenen. Daarvoor zal je eerst het theorieboek moeten leren! Hoe meer jij leert, hoe meer onderdelen toegankelijk zullen worden.

Dit alles is uiteraard ook te bestellen bij Autorijschool ISIDORA.

Zelfstudie

Je kunt natuurlijk ook zelfstandig aan de slag met een theorieleerboek, een examenboek of cd-rom met daarop examenvragen. Deze zijn uiteraard ook te bestellen bij Autorijschool ISIDORA.

Het theorieboek voor de auto sluit als enige in Nederland naadloos aan op het officiële CBR theorie-examen. Het theorieboek is ingedeeld volgens de 25 CBR categoriën, zodat je je gericht op elk afzonderlijk onderdeel kan voorbereiden. Dit theorieboek is tevens geschikt voor 2toDrive.

Tevens is er een examenboek met twaalf complete theorie-examens; per oefenexamen 25 gevaarherkenningsvragen en 40 theorievragen.

Het motivatieboek bevat de juiste antwoorden per vraag plus motivatie. Zo wordt niet alleen de kennis getest, maar ook aangevuld bij iedere vraag.

Hiernaast kun je ook via internet theorie-examens trainen, op de zelfde wijze als bij het theorie-examen. De ideale manier om te testen of je daadwerkelijk de theorie kent.

Bij onze autorijschool zijn de theorie-materialen altijd recent en verkrijgbaar tegen een voordelig tarief.

Verkeersles via smartphone

Voor je smartphone kun je een app downloaden om verkeerstheorieles te volgen. Deze zijn niet altijd gratis!

Verkeersbordentrainer

Een gratis app van VERJO voor Apple IOS of Google Android om je kennis te testen van verkeersborden.

Het is een spel waarmee je op een leuke manier jouw kennis test van de verkeersborden in Nederland. Beantwoord zoveel mogelijk vragen zo snel mogelijk goed. Hoe beter je bordenkennis en reactietijd, hoe meer punten je haalt.

Te downloaden in de Apple iTunes store of Google Play Store voor tablet of smartphone.

 

 

Snel naar:

Verrassingsrijles

Bij autorijschool ISIDORA in Sneek, is het mogelijk een autorijles cadeau te doen...lees verder

Lesauto

Jouw lesauto... lees verder

Opfriscursus rijvaardigheid, rijangst en rijtest CBR

Voor automobilisten van 55 jaar en ouder, is het vaak al jaren geleden dat zij autorijles hebben gevolgd en hun rijbewijs hebben behaald. Sindsdien hebben er veel veranderingen plaatsgevonden in het verkeer, ook in Sneek, en zijn er nieuwe verkeersregels bij gekomen of veranderd...Lees verder

2toDrive

Op 1 november 2011 startte 2toDrive, de proef met begeleid autorijden voor 17-jarigen...Lees verder

Contactgegevens:

Autorijschool ISIDORA
Gajus Nautastraat 23
8607 AP SNEEK
Telefoon: 0515-419.093

CBR-regnr: 3948N8
KvK: 011.14.922

Copyright 2006-2012

Volg ons op Facebook

Like ons!

Webdesign Tweepixels

Tekstgrootte:

- +